Ανακοίνωση για τον τραμπουκισμό Χρυσαυγιτών σε μέλη ομοφυλοφιλικής συλλογικότητα

Το Κινηματογραφικό τμήμα των Π.Ο.Φ.Π.Π. (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πάτρας) τις τελευταίες εβδομάδες οργανώνει, όπως κάθε χρόνο, προβολές στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου. Αυτή την εβδομάδα η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την ομοφυλοφιλική συλλογικότητα Blender, η οποία θέλει να γίνει γνωστή στην πόλη. Ενόψει της προβολής την Τετάρτη 26/6 είχε προγραμματιστεί να γίνει αφισοκόλληση από τα μέλη του Κινηματογραφικού τμήματος και της ομάδας Blender στο κέντρο τη πόλης. Δύο μέλη της ομάδας Blender πέρασαν κοντά από τα γραφεία της φασιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή στην Γούναρη και εκεί έγιναν αποδέκτες ρατσιστικής επίθεσης από φασίστες. Οι φασίστες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής αφού πρώτα τραμπούκισαν λεκτικά τα δύο παιδιά και τους  ζήτησαν ταυτότητες, έπειτα τους πήραν με την βία τις αφίσες από τα χέρια, τους χτύπησαν ρίχνοντας τους σφαλιάρες και κλοτσιές και μετά από λίγο τους άφησαν. Το γεγονός ότι ήταν δύο ομοφυλόφιλοι της ομάδας Blender που δέχθηκαν την επίθεση είναι καθαρά ένα τυχαίο γεγονός. Θα μπορούσαν να ήταν αντίστοιχα και δύο φοιτητές από τις πολιτιστικές ομάδες που έκαναν ταυτόχρονα αφισοκόλληση εκείνη την στιγμή για την προβολή σε άλλα σημεία της πόλης. Άλλωστε οι χρυσαυγίτες δεν ήξεραν προσωπικά τα παιδιά, δεν ήξεραν ποιοι είναι, πού ανήκουν ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Οι φασίστες δεν επιτίθενται επιλεκτικά μόνο σε ομοφυλόφιλους. Επιτίθενται απέναντι σε όποιον δεν του αρέσει η φάτσα του, δεν έχει το ίδιο ντύσιμο με αυτούς, δεν έχει την ίδια σωματοδομή με αυτούς, δεν είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς.
Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες. Αυτός είναι ο φασισμός και είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τις κοινωνίες μας από την απειλή του, γιατί οι φασίστες αν και ρατσιστές την στιγμή που θα έρθει η ώρα να εκφράσουν την βία τους απέναντι στον συνάνθρωπο δεν θα κάνουν διακρίσεις σε ομοφυλόφιλους ή ετεροφυλόφιλους, Έλληνες εργάτες ή ξένους εργάτες
Αμέσως μετά το περιστατικό έγινε κάλεσμα από τα μέλη των δύο ομάδων στον κόσμο, ώστε την Πέμπτη το πρωί να μαζευτούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε με σκοπό να συνεχίσουμε την αφισοκόλληση στα σημεία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει και επίσης να δείξουμε στους χρυσαυγίτες ότι δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία με τις πρακτικές τους και η απάντηση από μέρος μας θα πρέπει να είναι μαζική και άμεση.
Σήμερα καλούμε πάλι τον κόσμο με την ίδια μαζικότητα (και ακόμα μεγαλύτερη αν γίνεται) που δώσαμε την απάντηση μας χτες να έρθουν στην προβολή μας στις 9 στις σκάλες της Αγίου Νικολάου ως ένδειξη αλληλεγγύης.
Στον φασισμό απαντάμε με πολιτισμό.
 Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους. Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα. Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές. Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα. Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών. Δεν ανήκα σ’ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ. Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε. Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων. Ούτε και τότε βρήκαν λόγο για να κεφράσω την αντίθεση μου. Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ. (Μπερτολτ Μπρεχτ – Μαρτιν Νιμέλερ)


Κινηματογραφικό τμήμα Π.Ο.Φ.Π.Π.

3 σχόλια:

  1. Αντιφασιστική συγκέντρωση 29 Ιουνίου 2013
    Η Ανοιχτή Συνέλευση Αντιφασιστικής Δράσης Πάτρας καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στις 5μμ αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου ενάντια στη δημόσια εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο “Αστήρ”.

    “Ούτε στην Πάτρα, ούτε και πουθενά!”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den einai omofulofiliki alla LGBTQI kai Straight sullogikotita!

    ΑπάντησηΔιαγραφή