Ερωτική επιθυμία - Wong Kar WaiHong Kong 1962. Ο Τσόου, συντάκτης εφημερίδας μετακομίζει με την γυναίκα του σε νέο διαμέρισμα. Εκεί θα συναντήσει την Σου, μία όμορφη γραμματέα που μόλις μετακόμισε και αυτή με τον σύζυγο της στην ίδια πολυκατοικία. Οι δύο τους θα έρθουν κοντά καθώς θα αρχίσουν να περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί εξαιτίας της απουσίας των συζύγων τους.

Όταν ανακαλύπτουν ότι οι σύζυγοι τους είναι ζευγάρι, θα βρεθούνε στα χνάρια μιας έντονης ερωτικής επιθυμίας που κανείς από τους δύο τους δεν θέλει να παραδεχθεί. Παλεύοντας την μοναξιά τους οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ τους θα είναι τυχαίες ενώ οι επόμενες σχεδόν κρυφές, ενοχικές... Προσπαθώντας να ξεπεράσουν την προδοσία αλλά ταυτόχρονα να μην καταλήξουν σαν τους συζύγους τους αναπτύσσουν μεταξύ τους μια πολύ ισχυρή φιλία που σταδιακά εξελίσσεται σε έναν πλατωνικό έρωτα…

O Wong Kar Wai δημιουργεί μία ποιητική ταινία, με καταπληκτική φωτογραφία και μουσική που σε ταξιδεύει. Η ταινία αναφέρεται σε μία εποχή γεμάτη ερωτισμό, πάθη, μοναξιά και νοσταλγία σε αντιπαράθεση με ένα κόσμο χωρίς ερωτική επιθυμία, όπως αυτός στον οποίο ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου