Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερωτική επιθυμία - Wong Kar Wai



Hong Kong 1962. Ο Τσόου, συντάκτης εφημερίδας μετακομίζει με την γυναίκα του σε νέο διαμέρισμα. Εκεί θα συναντήσει την Σου, μία όμορφη γραμματέα που μόλις μετακόμισε και αυτή με τον σύζυγο της στην ίδια πολυκατοικία. Οι δύο τους θα έρθουν κοντά καθώς θα αρχίσουν να περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί εξαιτίας της απουσίας των συζύγων τους.

Όταν ανακαλύπτουν ότι οι σύζυγοι τους είναι ζευγάρι, θα βρεθούνε στα χνάρια μιας έντονης ερωτικής επιθυμίας που κανείς από τους δύο τους δεν θέλει να παραδεχθεί. Παλεύοντας την μοναξιά τους οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ τους θα είναι τυχαίες ενώ οι επόμενες σχεδόν κρυφές, ενοχικές... Προσπαθώντας να ξεπεράσουν την προδοσία αλλά ταυτόχρονα να μην καταλήξουν σαν τους συζύγους τους αναπτύσσουν μεταξύ τους μια πολύ ισχυρή φιλία που σταδιακά εξελίσσεται σε έναν πλατωνικό έρωτα…

O Wong Kar Wai δημιουργεί μία ποιητική ταινία, με καταπληκτική φωτογραφία και μουσική που σε ταξιδεύει. Η ταινία αναφέρεται σε μία εποχή γεμάτη ερωτισμό, πάθη, μοναξιά και νοσταλγία σε αντιπαράθεση με ένα κόσμο χωρίς ερωτική επιθυμία, όπως αυτός στον οποίο ζούμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Δεκαετία 70-Η απαρχή του ΝΕΚ Σαν απαρχή του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου (ΝΕΚ), τοποθετείται τυπικά (αν και με κάποια ασάφεια) το 1970, με την έκδοση της «Αναπάραστασης» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και τη συμμετοχή της ταινίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η βασική διαφοροποίηση του ΝΕΚ απο την μέχρι τότε παραγωγή στην Ελλάδα, είναι η δημιουργία ταινιών όχι για εμπορική κατανάλωση, αλλά με βασικό κριτήριο την καλλιτεχνική αξία, με φιλοσοφικούς/πολιτικούς προβληματισμούς, με χρήση νέων τεχνικών στη κινηματογράφηση, με θεματολογία αντλουμενή απο την ελληνική πραγματικότητα και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Το 1974, με την πτώση της δικτατορίας, η ρήξη ανάμεσα εμπορικού κινηματογράφου από τη μια και ανεξάρτητου από την άλλη σε όλα τα επίπεδα (ιδεολογικό, αισθητικό και συνθηκών παραγωγής) είναι οριστική. Η μεταπολίτευση φέρνει μια αναγέννηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του κινηματογράφου. Η μεγάλη παραγωγή της δεκαετίας του 60, δεν πρόκειται να επαναληφ...

Μουσική & Κινηματογράφος

«Μουσική και Κινηματογράφος: σχέση ρυθμού & δομής» Εισαγωγή Το βιβλίο «Μουσική και Κινηματογράφος – σχέση ρυθμού και δομής» αποτελεί επέκταση της εργασίας για την εκδήλωση του Κινηματογραφικού Τμήματος (ΚΤ) των Πολιτιστικών Ομάδων Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) που έγινε με την μορφή παρουσίασης των βασικών χαρακτηριστικών, τεχνικών, φιλοσοφιών γύρω από την κινηματογραφική μουσική. Το πνεύμα της ομάδας του ΚΤ δεν περιορίστηκε στην δημιουργία ενός άλλου βιβλίου, δοκιμίου, μπροσούρας πάνω στο ζήτημα της μουσικής στον κινηματογράφο. Αν και η βιβλιογραφία για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μικρή (τόσο ξενόγλωσση όσο και ελληνική), η πραγματική ανάγκη που δημιουργήθηκε ήταν η καταγραφή της έρευνας των συμπερασμάτων από τις εμπειρίες των μελών της ομάδας (κινηματογραφικές και μουσικές) ώστε μελλοντικές έρευνες, αναζητήσεις, μελέτες και γενικότερα αναζητήσεις των φίλων του κινηματογράφου, των καλλιτεχνών που κινούνται στον χώρο αυτό (ερασιτέχνες και επαγγελματίες), απλών θεατών να διευκολύνον...

επικοινωνία

ηλεκτρονική διεύθυνση: kinimatografiko.pofpp(παπάκι)gmail.com discord: https://discord.gg/mSYqYWRVty fb: facebook.com/groups/kt.pofpp Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται στο στέκι των ΠΟΦΠΠ στην Ηρώων Πολυτεχνείου 58 ( βλέπε χάρτη)