Προβολή 12/11/2016


Αυτό το Σάββατο με την ταινία Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου ξεκινάει η θεματική μας ενότητα "weird Greek wave". Τι είναι αυτό το κύμα νέου νέου (sic) ελληνικού κινηματογράφου; Τι ήταν αυτό που έκανε τον δημοσιογράφο του Guardian Steve Rose να γίνει ο νονός αυτού του περίεγου κινηματογραφικού στυλ που άρχισε να διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Ποιες άλλες ταινίες και σκηνοθέτες εντάσσονται σε αυτό το κύμα και πώς συνδέονται όλοι αυτοί μεταξύ τους; Ελάτε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και σε όσα άλλα προκύψουν από την συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά το τέλος κάθε προβολής.

Πλοκή: Ο Ντέιβιντ αποφασίζει να μείνει σε ένα ξενοδοχείο, του οποίου οι ένοικοι είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 45 ημέρες να βρούν ερωτικό σύντροφο. Αν δεν τα καταφέρουν, μετατρέπονται σε ένα ζώο της επιλογής τους και ο Ντείβιντ επιλέγει να γίνει αστακός.
Ωστόσο δεν αντέχει την διαμονή στο ξενοδοχείο και αποδρά. Πηγαίνει στο δάσοςκαι γίνεται μέλος των Μοναχικών στους οποίους απαγορεύεται να έχει ερωτικούς συντρόφους. Όμως ο Ντέιβιντ ερωτεύεται μια γυναίκα με μυωπία και οι δύο τους προσπαθούν να μην γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους.

Φιλμογραφία Γιώργου Λάνθιμου

2001, Ο καλύτερος μου φίλος (μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο)
2001, Uranisco Disco (μικρού μήκους)
2005, Κινέττα
2009, Κυνόδοντας
2011, Άλπεις
2015, Ο Αστακός
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου