Προβολή ταινίας 6 Φεβρουαρίου 2016


Σάββατο 6/2/2015, 21:00

Προβολή ταινίας:Φτάσαμε του Σταύρου Τσιώλη.

Φτάσαμεεεεεεεεε...
Ο Σταύρος Τσιώλης επιστρέφει για το κύκνειο άσμα του στην καριέρα του σαν σκηνοθέτης. Με τη τρίτη κατά σειρά ταινία του για τις γυναίκες (Παρακαλώ γυναίκες μη κλαίτε, Ας Περιμένουν οι Γυναίκες) ο Σταύρος Τσιώλης ξεδιπλώνει ένα κόσμο ποιητικό, γλυκό, σπαραχτικό, απαισιόδοξο, μα πάνω απ'όλα ερωτικό και άρα επαναστατικό.

Η νέα του ταινία θα ονομάζεται "Γυναίκες που περάσατε από εδώ" και η διαφορά από τις προηγούμενες είναι ότι ο σκηνοθέτης ζητάει χρηματοδότες της να γίνουμε όλοι εμείς που αγαπήσαμε τον αγνό και ρομαντικό κινηματογράφο του.

Για αυτό τον ιερό σκοπό, λοιπόν, προβάλουμε το Σάββατο την τελευταία (μέχρι την επόμενη) ταινία στο στέκι μας στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης και τα λεφτά θα δοθούν στο crowdfunding που έχει ανοίξει στο site indiegogo.com

To "Φτάσαμεε", ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους το 2004, φέρει μαζί της και κάτι από εκείνη την εποχή. Σουρεαλιστική, λαική και με έντονο το φολκλόρ στοιχείο καταφέρνει να γίνει μια "γλυκεία" ηθογραφία της της ελληνική ανάμεσα στις φιλοσοφικές φανφάρες του στιχουργού Λάκη και τις ς υπαίθρου και πάνω απ' όλα αγκαλιάζει, αλλά και συνάμα κριτικάρει την σύγχρoνη λαική μουσική, τα "κλαρίνα". Με κάποιο τρόπο, είναι κι αυτή μέρος της τριλογίας για τις γυναίκες. Χωρίς τον ξεκάθαρο πρωταγωνιστή, το "Φτάσαμεε" δίνει σε κάποιες σκηνές τον πρώτο ρόλο στις κυρίες του πανηγυριού και της νύχτας. Ενδιάμεσα την παράσταση κλέβουν οι φιλοσοφικές συζητήσεις του στιχουργού Λάκη, οι πρόζες του Μαέστρου και τα μαθήματα ζωής του Λειβαδειανού ψήστη. Αν υπάρχει πάντως μια πρωταγωνίστρια στην ταινία, αυτή δεν είναι άλλη από την μουσική.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Σταύρος Τσιώλης μιλά για τη νέα του ταινία.

Ξηλωθείτεεεεεεεεεε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου