Προβολή ντοκιμαντέρ


Όταν ξεκινήσαμε βρισκόμασταν ακόμα στο 2013. Οι ΠΟΦΠΠ στεγάζονταν ακόμη στην Υψηλάντου,
η ζήμωση γινόταν trending και όταν ακούγαμε για ποτάμι σκεφτόμασταν τον Πηνειό.

Στο κλείσιμο του 2013 οι ΠΟΦΠΠ ζούσαν το δικό τους δράμα της κρίσης. Το ίδρυμα Τοπάλη, που χρηματοδοτούσε τη στέγαση των ομάδων αδυνατούσε πλέον να αντεπεξέλθει, και οι ΠΟΦΠΠ βρέθηκαν μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς στέκι. Κάτι που ίσως οδηγούσε και στην διάλυση τους...

Κάπου εκέι έπεσε η ιδέα για ένα ντοκιμαντέρ.  Στόχος να ευαισθητοποίησουμε το κοινό της Πάτρας, τις δημοτικές αρχές και γενικότερα να αναδείξουμε τις δράσεις των ΠΟΦΠΠ. Πήραμε λοιπόν την κάμερα και ξεκινήσαμε να τραβάμε...

Τελικά ο αρχικός μας στόχος απέτυχε. Βρέθηκε ένα ανεκμετάλλευτο κτήριο του ιδρύματοςΤοπάλη και οι ΠΟΦΠΠ θα συνεχίσουν τη λειτουργεία τους σε αυτό. Παρ'όλα αυτά στα δικά μας προβλήματα βλέπουμε και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε άλλη κοινωνική - πολιτιστική ομάδα στον καιρό της κρίσης. Για αυτό προτιμήσαμε να βάλουμε τον τίτλο "Πολιτισμός σε κρίση" δίνοντας έτσι καθολικό χαρακτήρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε.
Στόχος μας πια δεν είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μόνο για τις ΠΟΦΠΠ, αλλά γενικότερα να στηρίζει μορφές δωρεάν πολιτισμού.

7 μηνές μετά λοιπόν είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τις μούρες μας στο πανί, να μας γνωρίσετε, να μας δείτε και να μας ακούσετε. Σας προσκαλούμε όλους στην προβολή το Σάββατο 31 Μάη στις 9:30 στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου.

Κινηματογραφικό Τμήμα Π.Ο.Φ.Π.Π.


ΥΓ. Ευχαριστούμε όλους όσους βασανίσαμε για τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν (όχι ότι τους χάλασε κιόλας :P), αλλά και αυτούς που βασανίσαμε χωρίς να τους βγάλουμε τελικά στο γυαλί.

Υγ2: Μετά την προβολή του ντοκιμαντερ θα ακολουθήσει και προβολή της ταινίας "Φτάσαμε" του Σταύρου Τσιώλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου